Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym ustawić na obrazku pole textowe. Mógłby mi ktoś napisać jak to zrobić ? Bo ciągle próbuje a text mi się obok obrazka pojawia.

Opublikowano

Popatrz na otwarte okno OpenOffice.org Writer.

Wszystkie potrzebne narzędzia znajdują się pod ręką.

Wiele z nich jest pod prawym klawiszem myszy.

Całość wszystkich narzędzi, rozmieszczona jest w sposób całkowicie logiczny i poręczny.

Na górze otwartego okna programu widnieją napisy zakładek:

Plik Edycja Widok Wstaw Format Tabela Narzędzia Okno Pomoc

Pod każdym napisem kryje się zestaw odpowiednich działań związanych z tworzonym dokumentem.

Ciebie akurat interesuje zakładka Wstaw

I w niej wybieramy polecenie Ramka...

Otwiera się okno, w którym możemy wybrać i ustawić właściwości ramki. Jest tam zakładka nosząca nazwę Krawędzie. Sposób ustawienia i dobrania wszystkich interesujących elementów nie wymaga opisu.

Edit:

Każdy element rysunkowy w OpenOffice.org Writer posiada opcję wpisywania tekstu, podobną do pola tekstowego. Wystarczy na nim kliknąć. Tekst można formować na rysunku.

Veggie niewiem czy o to ci chodziło jak tak to będę zadowolony jak to nie to no to napisz spróbuje ci pomóc pozdrawiam ;D

Opublikowano

Nie o to mi chodzi. Na stronie www chciałbym umieścić jakiś obrazek a na nim <input type="text" value="szukaj"/> -- coś takiego.

Tu chodzi o CSS i HTML. :P

• Dodaj nową pozycję...